بررسی روش های افزایش FPS بازی

بهینه سازی سیستم برای افزایش FPS

 

افزایش FPS بازی به منظور تجربه روان تر بازی ها امری ضروری میباشد؛ در اکثر مواقع، تنها با رعایت چند نکته اصلی میتوانید جان تازه ای به سیستم خود ببخشید و درگیر مشکلاتی مانند لگ شدن، فریز شدن صفحه یا بیرون پریدن ناگهانی از بازی نباشید.

 

موضوع مهمی که در ابتدا باید به آن اشاره کرد این است که باید توجه داشته باشید:

هر چقدر نیز سیستم را از لحاظ گرافیکی، ویندوز یا تنظیمات بازی بهینه سازی کرده باشید؛ همچنان درگیر مشکلات افت فریم خواهید بود.

دلیل آن نیز مبحثی ساده است، عدم تطابق با حداقل پیش نیاز های درخواستی بازی؛ در برخی اوقات ممکن است حتی بازی اجرا نشود و دچار خطا های سیستمی شوید!

 

پس با رعایت مواردی که قرار است در ادامه مبحث توضیح داده شود، انتظار نداشته باشید برای هر سیستم نیز این روش ها پاسخگو باشند!

 

افزایش FPS بازی

 


روش های اصلی بهینه سازی سیستم

 

برخی از روش هایی که قرار است در ادامه نسبت به اجرای آنها آموزش های لازم را توضیح دهیم، بستگی به نوع پردازش گیم های مختلف با توجه به ( سی پی یو محور / گرافیک محور ) بودن آنها میباشد که در هر بخش نیز به آن اشاره خواهیم نمود.

 

  1. آپدیت کردن درایور های کارت گرافیک
  2. غیر فعال کردن Windows Game Bar
  3. استفاده از حالت های Upscale ( DlSS / FSR )
  4. استفاده از حالت Game Mode در ویندوز 11 / 10
  5. تغییر تنظیمات داخل بازی ( تغییر رزولوشن و … )
  6. اورکلاک کردن کارت گرافیک ( استفاده از نهایت قدرت GPU )

 

در واقع اکثر بخش ها در مواردی که مشاهده نمودید، بصورت مستقیم به گرافیک سیستم شما مرتبط هستند.

لازم به ذکر است با اینکه محیط ویندوز مناسب ترین سیستم عامل برای گیم میباشد، اما در هر صورت برنامه ها و سیستم های خاصی را نیز در حالت عادی روشن میکند.

با خاموش کردن دسترسی های چنین برنامه هایی میتوانید عملکرد ویندوز را تا حد زیادی برای تجربه گیم ها در حالت روان تر بهبود دهید!

 


 

نکته مهم

 

به هیچ عنوان بدون داشتن اطلاعات درست از نحوه اورکلاک کردن کارت گرافیک اقدام به افزایش کارکرد گارفیک خود نکنید؛ برخی اوقات با افزایش چند درصد کارگرد گرافیک نیز باعث نیم سوز شدن سیستم خود خواهید شد!!

در ادامه مقاله طی بخش های متعدد، نحوه اورکلاک کردن را نیز بررسی خواهیم نمود و اصولی بودن اورکلاک را نیز بیان خواهیم کرد ✔

 


 

1) افزایش FPS بازی با آپدیت کردن کارت گرافیک

 

کارت گرافیک قلب سیستم شما محسوب میشود که اهمیت زیادی در افزایش FPS داخل گیم ها را دارد؛ میتوان گفت در حالت کلی دو روش سخت افزاری و نرم افزاری برای آپدیت کارت گرافیک در دسترس است:

 

  • آپدیت نرم افزاری کارت گرافیک

 

آپدیت کردن نرم افزاری کارت گرافیک معمولا بر روی کارت گرافیک های ورژن جدید از انویدیا یا AMD در جهت کسب تجربه بهتر از بازی های جدید، تاثیر مستقیم و بیشتری میگذارد.

اما با این حال شرکت های تولید کننده گرافیک، با ارائه هر آپدیت نرم افزاری باگ های موجود در نسخه قبلی را رفع میکنند و همین مورد نیز باعث میشود تا عملکرد کارت گرافیک شما علاوه بر بازی های جدید، گاهاً در بازی های قبلی نیز افزایش یابد.

 

همانطور که در تصویر نیز مشاهده میکنید، آپدیت نرم افزاری کارت گرافیک باگ های موجود را برطرف کرده و باعث بهبود عملکرد و افزایش فریم ریت بصورت 5% و حتی 30% نیز شده است!!

بهینه سازی سیستم ضعیف

نکته: در برخی شرایط نیز وابسته به نوع آپدیت ارائه شده، ممکن است صرفا گرافیک استیبل تر شود و تاثیری روی FPS نداشته باشد! 

همچنین به منظور آپدیت نرم افزاری کارت گرافیک، میتوانید از طریق دانلود نرم افزار Nvidia Geforce Experience یا مراجعه به وبسایت Soft98.ir؛ دسترسی لازم به آخرین نسخه از نرم افزار را داشته باشید!

 

  • آپدیت سخت افزاری کارت گرافیک

 

با آپدیت سخت افزاری گرافیک میتوانید قطعات جدیدتری از لحاظ پردازش گرافیکی داشته باشید؛ در نتیجه با بهره گیری از نورپردازی جدیدتر و سایر بخش های جدیدتر که مربوط به کارت گرافیک میباشد، میتوانید نسبت به کارت گرافیک قبلی، درصد فریم ریت بالاتری را از بازی مورد نظر دریافت کنید.

 

البته قبل از آپدیت کارت گرافیک، میتوانید توسط وبسایت Technical City یا سایر وبسایت های موجود، نسبت به قویتر بودن کارت گرافیکی که قصد خرید آن را دارید تا جایگزین کارت گرافیک قبلی کنید، اطمینان حاصل نمائید و تفاوت های موجود را مورد بررسی قرار دهید!

بهینه سازی گرافیک برای سیستم

در تصویر منتشر شده، سه کارت گرافیک در کنار یکدیگر مقایسه شده اند که میتوانید بصورت جدول محور، تعداد فریم ریت منتشر شده نسبت به هر کارت گرافیک را با یکدیگر بررسی کنید!

تفاوت زیادی وجود دارد، پس قطعا آپدیت سخت افزاری گرافیک یکی از راه های اصلی در جهت بهینه سازی سیستم های گیمینگ به شمار میرود.

 

 

2) غیر فعال کردن Windows Game Bar

 

Windows Game Bar به حالتی طراحی شده است که تقریباً یک ابزار مناسب رسانه‌های اجتماعی و نظارت بر عملکرد میباشد که در حالت عادی منابع زیادی از سیستم شما را نیز مصرف میکند.

هنگام بازی قطعا به بیشترین عملکرد منابع از قطعات موجود در سیستم خود نیاز دارید؛ توجه داشته باشید که در هر بازی این گزینه عملکرد های متفاوتی دارد و اگر نتیجه درستی نمیگیرید این گزینه را خاموش کنید!

 

افزایش FPS سیستم

 

قطعا با خاموش کردن این گزینه میتوانید منابع بیشتری را به بازی مورد نظر اختصاص دهید تا فریم ریت را نیز افزایش داده باشید.

میتوانید با رفتن به آدرس: Settings > Gaming و تغییر گزینه On به OFF، گزینه Game Bar را غیر فعال نمائید!

 

 

3) افزایش FPS با حالت های Upscaling

 

ارتقا تصویر با رزولوشن پایین اما در مقیاس بالاتر را Upsacling یا همان فناوری DLSS / FSR مینامیم؛ در بیانی ساده تر: رزولوشن کاهش میابد اما شارپنس بیشتری داده میشود تا تقریبا کیفیت را حفظ کند و همرمان نیز FPS بیشتری در اختیار شما قرار دهد که تقریبا شاهد افزایش فریم ریت دو برابری خواهیم بود!!

 

ناگفته نماند که فناوری FSR انحصاری AMD و فناوری DLSS مخصوص NVIDIA میباشد؛ امروزه در اکثریت بازی های نسل جدید شاهد وجود این گزینه ها هستیم؛ این فناوری ها به دو حالت وجود دارند، یعنی نسخه های 2 و 3!

 

نکته: لازم به ذکر است فناوری DLSS 2 صرفاً فقط در انحصار سری کارت های RTX میباشند اما FSR 2 میتواند در اکثریت کارت گرافیک ها استفاده شود.

 

میزان مقیاس گذاری ( میزان استفاده از فیلتر شارپنس تصویر ) در رزولوشن های متفاوت تعیین کننده این است که بتوانید از چهار بخش در نسخه 2، از فناوری های FSR و DLSS را استفاده نمائید:

 

  • نسخه 2 از فناوری Upscaling

 

چهار گزینه را میتوانیم مشاهده نمائیم:

  • Ultra Quality
  • Quality
  • Balanced
  • Performance
  • Ultra performance

 

در تصویری که مشاهده میکنید، میتوانید تفاوت موجود در بخش Quality از فناوری های Upscaling ( FSR, DLSS ) را مشاهده نمائید:

 

بهتر است در هر کارت گرافیک، فناوری های مخصوص به خود در بازی را استفاه نمائید تا نتیجه مطلوب تری را از لحاظ افزایش FPS داشته باشید؛ بنظر میرسد NVIDIA در این زمینه برتری نسبی را دارد که میتواند از افت کیفیت جزئیات موجود در تصویر نیز تا حد مناسبی بکاهد.

 

بهینه سازی تصویر در بازی

 

در واقع هنگام مقیاس گذاری در رزولوشن های موجود، NVIDIA میتواند شارپنس بیشتری را به نمایش بگذارد تا جزئیات بهتر دیده شوند:

هر دو فناوری از مقیاس گذاری های متفاتی در رزولوشن های انتخابی استفاده میکنند تا باعث افزایش FPS در گیم های نسل جدید شوند، قطعاً تفاوت هایی را نیز شامل خواهد شد.

گاهی اوقات این فناوری در برخی بازی ها مانند Cyberpunk 2077 باعث میشود تا در کنار افزایش FPS، از ایجاد شارپنس بیش از حد در حالت Native ( بدون کاهش رزولوشن ) نیز بکاهد و تصویر بهتری ارائه دهد!

 

  • نسخه 3 از فناوری Upscaling

 

این نسخه نیز همانند نسخه 2 همان کار ها را تکرار میکند اما به شکلی دیگر، در واقع نسخه بهبود یافته شده DLSS 2 / FSR 2 محسوب میشود؛ در DLSS 3 و FSR 3 شاهد افزایش 3 برابری FPS میباشیم که این دیوانه کننده است!!!

 

=================================================================================

 

 نکته مهم

 

یکی از نکات عجیب و غریب در ارتباط با این فناوری در این است که برخلاف DLSS 2، که در سری کارت های 2000 تا 3000 نیز پشتیبانی میشد؛ فناوری جدید ( DLSS 3 ) تنها مختص کارت گرافیک های سری 4000 بوده است؛ البته تا الان که این مقاله را مطالعه میکردید!

 

خبر خوش این است که شرکت AMD به تازگی این فناوری را بصورت Open Source در اختیار همگان قرار داد و یک تنه تمام نقشه های NVIDIA را خراب کرد، به این معنی است که اکنون حتی سری کارت های 950 نیز قادر به استفاده از این فناوری میباشند!

 

البته بصورت یک ماد؛ در ادامه آموزش نصب FSR 3 در جهت بهینه سازی کارکرد سیستم را نیز توضیح خواهیم داد! 😶

 

=================================================================================

 

 

لازم به ذکر است که هنوز میتوان با آپدیت کردن فناوری Upscaling 3 نتایجی به مراتب بهتر از قبل را نیز کسب کرد، بد نیست بدانید:

نسل جدید DLSS ( DLSS 3 / Frame Generation ) حتی محدودیت‌ های عملکردی پردازنده‌ را نیز از میان برداشته و در بازی‌ های متکی بر پردازنده‌‌، عملکرد را تا ۲ برابر بهبود میبخشد!

 

همانطور که در تصویر نیز مشاهده مینمائید، میتوانید تفاوت بین فناوری های DLSS 3 و FSR 3 را بصورت ساده تری متوجه شوید:

 

افزایش فریم ریت با DLSS 3

 

 

افزایش FPS بازی با FSR 3 ( Frame Generation )

 

به منظور بهینه سازی سیستم و افزایش FPS در بازی ها، در این بخش طریقه نصب ماد FRS 3 بر روی سری کارت های RTX 3000 NVIDIA را آموزش خواهیم داد.

 

نکته:  فعلا حدوداً 30 بازی این قابلیت را پشتیبانی میکنند؛ در طی روز های آتی طبیعتاً تعداد بازی های بیشتری این قابلیت را دریافت خواهند کرد!

 

  • مطابق با تصویری که مشاهده میکنید؛ به منظور نصب ماد FSR 3، وارد وبسایت Nexus MOD میشویم و سپس در بخش جستجوی وبسایت عبارت: FSR 3 را جستجو میکنیم:

 

بهینه سازی سیستم با FSR 3

 

  • اکنون روی نتیجه نشان داده شده کلیک کرده و پنجره جدیدی باز میشود که فایل ها را نیز شامل میشود؛ بروروی گزینه FILES کلیک خواهیم کرد و سپس مطابق با تصویر، روی عبارت روبرو: dlssg-to-fsr3-0.81 کلیک میکنیم:

 

بهینه سازی تصویر با FSR3

 

  • در ادامه، منتظر میمانیم تا فایل دانلود شود و سپس فایل ها را با استفاده از نرم افزار WINRAR از حالت زیپ خارج کرده و در نهایت هر فایلی که داخل پوشه زیپ شده وجود داشت را کپی کرده و در بخشی که بازی مورد نظر نصب شده است Paste میکنیم.

 

تمام، از تکنولوژی FSR 3 لذت ببرید!

 

 

4) استفاده از حالت Game Mode در ویندوز 11 / 10

 

Game Mode یک ابزار داخلی است که در اصل برای بهینه سازی ویندوز 11 برای بازی طراحی شده است؛ چه در حال بازی با یک سیستم رده پایین یا حتی سیستم رده متوسط نیز باشید؛ حالت بازی فعالیت‌ های پس‌ زمینه مانند بروزرسانی‌ های ویندوز و اعلان‌ های برنامه را غیر فعال میکند تا به پی سی شما کمک کند فریم ریت را در بازی‌ هایتان تقویت کرده باشد!

 

توجه داشته باشید که در هر بازی این گزینه عملکرد های متفاوتی دارد و اگر نتیجه درستی نمیگیرید این گزینه را خاموش کنید!

حالت بازی معمولاً به‌ طور پیش‌ فرض در آخرین نسخه‌ های ویندوز 10 و 11 فعال است؛ با فعال کردن بخش Game Mode، سیستم شما باید بتواند تشخیص دهد که در حال بازی هستید و منابع سیستم را بر این اساس اولویت بندی کند.

 

در بخش بعدی نحوه فعال کردن حالت Gaming Mode در ویندوز 11 خود به منظور دریافت FPS بیشتر آورده شده است؛ (دستورالعمل ها برای ویندوز 10 مشابه هستند)

 

  • تنظیمات ویندوز خود را با فشار دادن و نگه داشتن کلید های ترکیبی Windows + i باز کنید:

بهینه سازی پی سی برای افزایش FPS

 

  • تب Gaming را از منوی سمت چپ انتخاب کنید، روی Game Mode کلیک کنید و گزینه Game Mode را روشن کنید:

 

افزایش FPS بازی با Game Mode

 

5) تغییر تنظیمات داخل بازی ( تغییر رزولوشن و … )

 

بهتر است بدانید، تغییر رزولوشن یا تغییر در هر بخش از تنظیمات بازی ها بصورت متفاوت میباشد و هر بازی تنظیمات جداگانه خود را دارد:

برای مثال؛ اگر فکر میکنید با روشن کردن فناوری DLSS 2 فریم ریت بیشتری خواهید داشت سخت در اشتباه هستید، برخی اوقات به دلیل بهینه نبودن بازی های تازه منتشر شده ممکن است حتی این فناوری نیز به درستی عمل نکند!

 

در نتیجه، تنظیماتی که در بازی ها تعیین میکنید باید بصورت دائم تغییر دهید و هر بار بررسی نمائید تا بهترین حالت در تنظیمات بازی مورد نظر را ست کرده باشید و حدالامکان همان روز عرضه بازی را تجربه نکنید.

زمان دهید تا چند آپدیت منتشر شود و بازی باگ های موجود در بازی را رفع کند؛ سپس میتوانید تجربه بهتری در بازی داشته باشید، مگر اینکه یوتیوبر باشید که نیاز شود همان روز عرضه به تجربه بازی مورد نظر بپردازید!

 

 

6) اورکلاک کردن کارت گرافیک

 

واژه اورکلاک در حقیقت به معنای این است که سی پی یو یا کارت گرافیک تعبیه شده در سیستم را با مشخصاتی بالاتر از درجه بندی شده توسط سازنده اجرا کنید! همانطور که در بخش های قبل نیز اشاره شده است: اورکلاک قطعات بدون داشتن دانش لازم، ممکن است به قطعات آسیب برساند.

 

معمولا با استفاده از نرم افزار هایی مانند MSI AfterBurner، قادر خواهید بود تا نهایت استفاده از قدرت سی پی یو یا کارت گرافیک را بدست بیاورید؛ در تنها حالتی که میتوان از این برنامه استفاده کرد، تنظیم آن بر روی حالت اورکلاکینگ بصورت خودکار میباشد.

 

به منظور اورکلاک در حالت اتوماتیک، نیاز است تا:

 

  • مطابق با تصویر، نرم افزار MSI Afterburner را اجرا کرده و سپس با کلیک روی علامتی در سمت چپ تصویر که شبیه به ذره بین است را مشاهده میکنید، وارد حالت اورکلاک بصورت اتوماتیک شوید تا فرآیند اورکلاک گرافیک بصورت خودکار انجام شود:

 

نکته: به هیچ وجه هنگام اورکلاک کردن کارت گرافیک، بازی اجرا نکنید، ابتدا صبر کنید اورکلاک انجام شود و سپس وارد بازی شوید؛ پس از اتمام اورکلاک بصورت خودکار، هر بار که قصد داشتید وارد بازی شوید بهتر است نرم افزار MSI را اجرا کنید تا گرافیک در حالت OverClock کار کند!

 

 

افزایش FPS بازی با اورکلاک کردن گرافیک

 

 


 

در حالت کلی

 

اولویت اول خود را به منظور بهسنه سازی سیستم، ارتقا قطعات سیستم مورد نظر قرار دهید، سپس موارد گفته شده را انجام دهید؛ اگر چه ماد FSR 3 کمک بزرگی به کارت گرافیک های نسل 3000 و 2000 کرده است، اما با توجه به اینکه نسل بعدی بازی ها با موتور گرافیکی های سنگین و جدیدتری مانند: Unreal Engine 5 ساخته خواهند شد؛ توصیه اصلی گیم کی 98، ارتقا قطعات سیستم میباشد.

 

امیدواریم این مقاله نیز مورد قبول شما همراهان قرار گرفته باشد؛ اگر با این حال باز هم سوال فنی خاصی نیز داشتید، میتوانید از طریق بخش کامنت در ارتباط باشید تا بخش پشتیبانی کمتر از چند دقیقه پاسخگوی سوالات شما باشند؛ با تشکر از همراهی گرم شما عزیزان ✔

 

مهدی حسین پور باباعی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *